miercuri, 11 august 2010

Lilith


Din spusele legendei Cabala, Dumnezeu ar fi creat pe Adam şi pe Lilith din ţărână apoi se observă ca Eva ar fi venit dupa plecarea lui Lilith, aceasta fiind creata din coasta lui Adam.

"Dumnezeu a făcut pe om după chipul Său, l-a făcut dupa chipul lui Dumnezeu; parte bărbătească şi parte femeiască i-a făcut" - Genesa 1:27; "Şi omul a zis: <>" - Genesa 2:23

Sunt mai multe versiuni a legendei...eu am sa o postez doar pe urmatoarea... daca sunteti interesati accesati www.wikipedia.org...:)))

Aceasta varianta presupune că Dumnezeu i-a creat pe Adam şi pe Lilith ca fraţi gemeni. Lilith a cerut să fie egală cu Adam, însă încercările sale au eşuat, ea părăsindu-l în final pe Adam. În mitologia musulmană se spune că după ce l-a părăsit pe Adam, Lilith s-a împerecheat cu Satan .

Se mai spune că atracţia malefică lui Lilith faţă de copiii nou-născuţi vine de la faptul că propriii săi copii făcuţi cu demonii au fost luaţi de către Dumnezeu în urma refuzului său de a se reîntoarce la Adam. Cei trei îngeri trimişi au forţat-o pe Lilith să jure că ori de câte ori va întâlni numele sau chipurile lor pe amulete, va renunţa la a face rău celor care le poartă.


Ce trebuie sa stitii este ca aceasta Lilith este un demon feminin al nopţii, prinţesă a Iadului, care se presupune că zbura în căutarea pruncilor pentru a-i răpi sau strangula.

Sursa: Wikipedia.org

3 comentarii:

  1. =))eu cand eram copil si ma uitam la Mortal Kombat, am aflat ca Goro(ala cu 4 maini) era printul iadului=))

    RăspundețiȘtergere
  2. am auzit teoria asta, cum ca eva nu ar fi ea tocmai prima care a trecut prin bratele lui adam. cine stie? tot ce se poate... nebanuite sunt caile domnului... deci probabil si dedesupturile creatiei sale.

    RăspundețiȘtergere
  3. deci sotia lui adam este si sotia lu drq?

    RăspundețiȘtergere