miercuri, 21 iulie 2010

Primul vampir

Care crezi ca a fost primul vampir?
In Sfanta evanghelie dupa Ioan este prezentata o povestire in care Iisus il invie pe Lazar spunanad:
- Lazăre, vino afară!
- Şi a ieşit mortul, fiind legat la picioare şi la mâini cu fâşii de pânză şi faţa lui era înfăşurată cu mahramă. Iisus le-a zis: Dezlegaţi-l şi lăsaţi-l să meargă.

Astfel dupa parerea mea, faptul ca acesta era mort si a fost inviat cu ajutorul puterii divine de catre Iisus, a devenit primul MORT-VIU sau dupa definitie, primul vampir.
Unii considera ca Dracula a fost primul vampir si ca avea originea in transilvania, dar toate au un inceput si acesta nu putea fi vampir din nastere...Sau poate ca da...
Asta nu cred ca putem afla vreodata deoarece vampirismul a ramas doar un mit.

5 comentarii:

  1. http://www.lovendal.net/wp52/harppe-vampirul-care-exista-cu-adevarat/


    uite ce am gasit... tu ce zici?

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt multe teorii despre aparitia primului vampir...unii spun ca a fost vlad dracul, sau acum de curand am auzit despre matei corvin:))... iti multumesc pentru link, este intresanta povestea.. dar dupa cum am spus.. toate sunt doar niste teorii sau legende...

    Tu crezi ca harppe a fost primul?

    RăspundețiȘtergere
  3. nu.. nu zic ca harppe a fost primul... dar vb ta, era "interesanta povestea". Daca e sa credem in Iisus, atunci intradevar Lazar ar fi primul vampir "oficial".

    RăspundețiȘtergere
  4. Despre primul vampir, ai dreptate sunt multe legende. Dar Vlad Tepes(Dracul) nu a fost a vampir, a fost nebun dar nu vampir. El a avut o copilarie foarte grea si a devenit un domnitor aspru care dorea ordine si cine nu respecta legea era tras in teapa(ceea ce era o moarte lenta si dureroasa). Datorita lui Stoker sa nascut Dracula :) si totusi in orice legenda este umpic de adevar. Sa nu uitam ca totusi Dracula a fost primul vampir modern.

    Cat priveste povestea cu Iisus,practic asa ar fi normal. Puterea divina a facut un mort viu. Dar Iisus nu la transformat in vampir doar la facut din nou viu. Si vampirul este un demon, o creatura a intunericului si nu este arata foarte des ca un personaj pozitiv.

    Super blog! :D

    RăspundețiȘtergere